Edge lanserar Shredder för avfall och biomassa

edge_schredder

Edge i Nordirland som tillverkar maskiner för återvinning och sortering lanserar en ny shredder – VS420. I Sverige representeras Edge av Maskin-Mekano i Jönköping.

Den nya shreddern Edge VS420 är en maskin med högt vridmoment och är idealisk för bearbetning av olika typer av material som avfall och biomassa.

Edge VS420 har utvecklats för att vara så mångsidig som möjligt och har hög motståndskraft mot föroreningar och kommer kommer med antal anpassningsbara fragmenteringsprogram och kammarkonfigurationer. Ett intelligent operativsystem som innehåller metallskydd ger bra skydd mot föroreningar och förhindrar skador på komponenter i maskinen.

I hjärtat av VS420 finns tvillingsynkroniserade axlar med högt vridmoment som kan anpassas för användarens exakta tillämpningar och önskade produktstorlek. Edge VS420 har dubbla axlar vilket ska ge hög kapacitet, mindre slitage och  främja självrengöring. Med en rad olika siktar tillgängliga kan VS420-serien anpassas för att användas som antingen en primär eller sekundär shredder. Den kan även monteras på lastväxlarram och drivs av en Cat Steg-4 motor på 420 hästkrafter.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se