Case lanserar E-serien bandgrävmaskiner

Case lanserar nu den nya E-serien bandgrävmaskiner. E-serien inkluderar sju nya modeller från 13-30 ton: CX130E, 160E, CX180E, CX210, CX240E och CX250E. Enligt Case har den nya E-serien många nya funktioner som integrerar och samverkar för att levererar produktivitet och lönsamhet.

Vid ett digitalt event den 3 mars lanserade Case de nya bandgrävarna i E-serien. Enligt Case bygger de nya maskinerna på många års erfarenhet av bandgrävmaskiner och feedback från företagets kunder. E-serien består av sju nya modeller i arbetsvikter från 13 till 30 ton.

Enligt Case kommer maskinerna i E-serien med nya steg V-motorer, en optimerad hyttdesign, med bättre förarkomfort, förbättrade hydraulkontroller med förbättrade driftlägen, reviderade maskinkomponenter, ett nytt underrede och ett nytt omfattande sortiment av servicelösningar.

Case Intelligent Hydraulic System (CIHS) är integrerat med fyra nya arbetslägen, med ytterligare anpassningsbara hydraulinställningar för att justera flödesprioriteten för sticka och bom eller svängrörelser, alla kan styras av föraren. Super Power (SP)-läge säkerställer maximal produktivitet, Power (P)-läge ger en extra kraftökning när det behövs och Lifting (L)-läge optimerar lyftoperationer. Tillsammans med de nya FPT-motorerna möjliggör Eco Mode (E) betydande bränslebesparingar på upp till 17 procent på vissa modeller. 

Case förstärker det långvariga partnerskapet med motortillverkaren FPT där E-serien får kraftfullare och effektivare steg V-motorer. 13-18 tonsmodellerna 4,5 liters motorer, medan 6,7 liters motorn från samma modellfamilj driver 21-30 tonsmodellerna.

De nya motorerna är utrustade med en patenterade efterbehandlingslösning från FPT som är helt underhållsfri. Det finns ingen mekanisk rengöring eller komponenter som måste bytas ut under livscykeln.

Case har också fördubblat underhållsintervallen upp till 1000 timmar för motorolja, bränslefilter och oljefilter.

Enligt Case har den nya E-seriens nya hytt många nya funktioner som en bekvämare instegshöjd, en ny 10-tums LCD-skärm med 5 konfigurerbara knappar, ny kontrollayout, upphängd styrspakkonsol, förbättrad luftkonditionering och fler förvaringsfack.

Ett dubbelriktat modem möjliggör användning av Case SiteConnect och Case SiteWatch, som är ett verktyg för hantering av maskinparker. Dessa inkluderar geolokalisering, flottsäkerhet genom geofencing och varningar i händelse av obehörig användning och flexibel rapportering. De anpassningsbara rapporterna kan fånga nyckelprestandaindikatorer som bränsleförbrukning, utnyttjandegrad, maskintimmar och tomgångstid, vilket gör det lättare att övervaka och optimera produktivitet och lönsamhet. Uppgifterna kan hämtas när som helst via en portal.

Case SiteConnect optimerar telemetridata som används av Case-teamet i Uptime Center och ger varningar till återförsäljaren om maskinens prestanda. Detta möjliggör snabba korrigerande åtgärder för att minimera stilleståndstiden genom att fjärråtkomst till maskindata och vidta motåtgärder snabbare.

CASE Care är ett standardiserat, planerat underhållsprogram som använder originalreservdelar och smörjmedel. Programmet stöds av support, logistik och teknisk expertis från Case-återförsäljarnätverket. CASE Protect är ett utökat garantiprogram och CASE Fluid Analysis syftar till att förhindra större fel, optimera utrustningens tillförlitlighet och öka drifttiden.

– CASE Service Solutions är designad för att hålla våra kunders maskiner i toppskick, med maximal drifttid, utan oförutsedda kostnader och med optimerad lönsamhet”, sammanfattar Peter Garry, direktör, Aftermarket Solutions Europe. CASE Protect och CASE Fluid Analysis är tillgängliga för kunder över hela Europa. CASE Care är nu tillgängligt på utvalda marknader och kommer snart att finnas tillgängligt över hela Europa. Maskinia i Linköping är svensk generalagent för Case i Sverige.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se