Case lanserar B-serien kompaktlastare

TV370B_wheel compactor_6984

På ConExpo i Las Vegas som öppnade den 10 mars, lanserade Case en ny generation band- och hjulburna kompaktlastare. Case presenterade fem bandburna och nio hjulburna modeller i den nya B-serien. Både med radiella och vertikala lyftmönster. De nya maskinerna kommer i flera storleksklasser och motoreffekter.

– Case B-serien kompaktlastare innebär flera förbättringar som gör att vi kan leverera en ny och intuitiv körupplevelse samtidigt som den ska klara hårt arbete och redskapsanvänding, säger Egidio Galano, produktchef för kompaktlastare hos Case i Europa.

B-serien behåller ramen och utformningen från de tidigare Case-lastarna, men med viktiga driftssystem ombyggda för högre prestanda. Dessa är helt integrerade med nya kontroll- och operatörsgränssnitt för att ge föraren en högre produktivitet, effektivitet och bekvämlighet.

Nya Case B-serien kompaktlastare har ett helt omarbetat operatörsgränssnitt, inklusive nya vänster- och högerknappar på alla modeller, i kombination med enkel tryckknappstart, enkelt gasreglage och intuitiva omkopplare för alla grundläggande funktioner.

Maskinföraren kan också välja mellan mekaniska och elektrohydrauliska kontroller när de specificerar sin maskin. En helt ny åtta-tums LCD-multifunktionsskärm med backkamera kommer med alla elektrohydrauliska modeller. Dessutom ger de elektrohydrauliska modellerna ytterligare enkelhet genom att man kan växla mellan ISO- och H-driftsmönster med en knapptryckning.

Den nya åtta tums LCD-multifunktionsskärmen fungerar som en kommandocentral för maskinen. Den inkluderar säkerhetskamera som är synlig i skärmdisplayen med maskindata. Kameran fungerar både framåt och bakåt och förbättrar B-seriens synlighet med ännu större arbetsplatsperspektiv och kontroll.

Nya B-serien har även ny elektrohydraulisk kontrollprestanda: Operatörerna kan ställa in maskinens prestanda till låg, måttlig eller aggressiv, eller oberoende ställa in lutnings-, lyft- och körhastighet, såväl som lastararm och körkontroll för att bäst anpassa maskinen till det aktuella jobbet.

Med kryphastighetsfunktionen är det möjligt för maskinföraren att ställa in maskinhastigheten i krypfart medan de separat ställer in det aktuella redskapet via gasspjället för optimal användning av hydrauliska redskap med hög kapacitet, som asfaltsfräsar och hydraulfräsar.

De nya kompaktlastarna har 360 graders runtomsikt som förbättras av den nya backkameran samt en hyttbred backspegel som är standard på samtliga modeller i B-serien.

Den låga ingångströskeln och det stora framrutan ger utmärkt sikt framför maskinen och ner till fästet. Stora sidofönster och en stor böjd bakruta möjliggör bra sikt på sidorna och bakom  maskinen. Bakåtsikten förbättras vidare av låg lutande bakre motorhuv, och en extremt lågprofil H-Länk på modeller med vertikal lyft som förbättrar sikten ytterligare.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se

SR210B_SSL_6975