Biometria lanserar ny digital utbildningsplattform

Biometria stärker sin satsning på utbildningar genom en ny utbildningsplattform för både kunder och medarbetare. Tillsammans med utbildningsföretaget Xtractor utvecklas nu plattformen som lanseras under våren.

Biometria satsar stort på sin utbildningsdel för att tillgodose de behov som finns inom skogsnäringen. Idag erbjuds utbildningar inom både virkesmätning, skördarrevision och it-tjänster.

− Det är mycket spännande att vi kan lansera en helt ny lärplattform. Nu får vi en komplett helhetslösning med många funktioner och vi kan bredda vårt utbildningsutbud och målgruppsanpassa både befintliga och nya utbildningar på ett helt nytt sätt. Vi kommer också att kunna erbjuda skräddarsydda utbildningar och kundspecifika utbildningsuppdrag, säger Ulrika Sten, kommunikationschef och ansvarig för den nya utbildningsplattformen på Biometria.

Totara Learn är ett LMS (Learning Management System) med hög flexibilitet. Användarvänlighet och enkelhet har varit nyckelorden för Biometria i valet av LMS. 

Plattformen är helt platsoberoende och utbildningen kan genomföras via dator eller annan mobil enhet. Användaren kan själv välja lämplig tidpunkt för utbildningstillfället oavsett om man befinner sig på ett kontor eller ute i skogen.

− Biometria har erbjudit utbildningar och certifieringar, t ex Guldkort för skördarförare, under lång tid. Nu ser vi hur behoven ökar och förändras. Med övergången i branschen till IT-systemet VIOL 3 kan vi tillgodose utbildningsbehoven hos de olika användarprofilerna mycket specifikt, det kommer i sin tur att förenkla övergången för många av våra olika kunder, säger Ulrika Sten.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se