ABT Bolagen köper självrensande sorterare

ABT Bolagen med huvudkontor i Rosersberg har nyligen inesterat i tre självrensande sorterare frn Lucky Svetsteknik i ARnäsvall. De nya sprterarna ska användas på ABT Bolagens anläggning i Kungsängen, där de i första hand ska användas för sortering av jordmassor.

ABT Bolagen med huvudkontor i Rosersberg, norr om Stockholm, producerar bland annat bergkrossmaterial och betong. Man bedriver även sortering av olika typer av schaktmassor och asfalt på sina anläggningar i Kungsängen, Täby och Sollentuna. Företaget bedriver även entreprenad och säljer maskin- och transporttjänster. Nyligen investerade ABT Bolagen i tre självrensande sorterare från Lucky Svetsteknik.

De självrensande sorterarna, så kallade harpor är konstruerade för att kunna sortera en stor variation material direkt på arbetsplatsen. Med fjäderpaket och enkel uppbyggnad passar den bra för alla typer av maskiner.

Sorteringsvinkeln tillsammans med fjäderkonstruktionen och stålfastsättning gör att harpan fungerar som en självrensande enhet. Den enkla konstruktionen innebär låga service- och underhållskostnader. Den låga vikten gör att de är lätta att flytta och transportera, vilket innebär att man kan sortera så nära grundmaterialet som möjligt för att minska gångtiden för lastmaskinen.

På ABT bolagens anläggning i Kungsängen flyttas harpan lätt med skopan på företagets Cat 980M.

Gejdersystemet gör det lätt att byta sorteringsgaller till lämplig maskstorlek. Luckyharpan tillverkas i bredderna 3500, 4000 och 4500 millimeter. Höjden är 3000 millimeter och längden är 1500 millimeter.

Tvärgående bärande spant fungerar även som materialsorterare. Framtill sitter en skiljeplåt som förhindrar blandning av sorterat material och fungerar även som ett motstöd vid lastning.

Lucky-sorteraren tillverkas också i ett kraftigare Heavy-duty utförande samt en mindre modell – Lucky Mini med måtten 2600×2000 millimeter.

En grusharpa har många användningsområden. De används för återvinning av vägmaterial, sortering till skogsbilvägar, återvinning av grävmassor, sortering av sprängsten för krossning och sortering av matjord.

Lucky-harpan tillverkas av Lucky Svetsteknik i Arnäsvall. Enligt uppgift har man hittills tillverkat 4.000 enheter.

De nyinköpta sorterarna placerades på ABT Bolagens återvinningsanläggning i Kungsängen strax nortväst om Stockholm där de i första hand ska användas för sortering av jordmassor som har iblandning av sten.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se

Lucky-harporna flyttas enkelt med ABT Bolagens stora Cat 980M.
Fjärderpaket för självvibration. Lätta slag på sorteringsgallret under skopans tömning gör harpan självrensande.