Cramos liftutbildning internationellt godkänd

Foto: Cramo, pressbild.

Maskinuthyrningsföretaget Cramo har erhållit det prestigefyllda IPAF-certifikatet, (International Powered Access Federation) och är därmed ensamma om att kunna erbjuda en ISO-certifierad liftutbildning i Sverige.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda Sveriges första ISO-certifierade liftutbildning, som inte bara uppfyller internationella standarder utan också säkerställer högsta säkerhet och effektivitet för alla användare av mobila arbetsplattformar. Erkänd globalt och certifierad av TÜV enligt ISO 18878:2013, säger Martin Freland, chef för kvalitet, säkerhet och miljö på Cramo.

”Vi är stolta över att kunna erbjuda Sveriges första ISO-certifierade liftutbildning”

IPAF:s liftutbildning vänder sig till alla som ska använda sig av mobila arbetsplattformar, samt arbetsledare, skyddsombud och servicepersonal. Utbildningen är giltig i många olika länder och är den första ISO-certifierade liftutbildningen i Sverige. Under 2019 utbildades över 175.000 personer över hela världen.

För närvarande erbjuder Cramo IPAF-utbildning på flera depåer runt om i landet för operatörer av sax- och bomliftar – vilket gör det enkelt för kunderna att få tillgång till utbildningen. Under 2025 kommer ett arbete kring att utbilda fler instruktörer på Cramoskolan att påbörjas, för att kunna möta en större efterfrågan på utbildningen.

Här kan du läsa fler nyheter inom bygg och anläggning

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se