YstaMaskiner lanserar ny kant- och stolpklippare

YstaMaskiner presenterar GreenTecs nykonstruerade kant- och stolpklippare RI 82. Den kan monteras på Green Tec redskapsarm FOX eller HXF 2302 som är speciellt utvecklad för detta redskap.

YstaMaskiner lanserar Green Tec nykonstruerade kant- och stolpklippare RI 82. Konstruktionen har fått en parallellogram som gör att hela tallriken följer markens ojämnheter upp och ner.

Den nya rotorn är utrustad med tre kraftiga vridna knivar som lyfter upp och finfördelar gräset. En skyddstallrik ser till att knivarna inte slår i marken. Höjden från mark till tallrikens ovankant är endast 11 centimeter.

Kantklipparen RI 82 är utrustad med påkörningssäkring där hårdheten på motståndet enkelt kan justeras. 

– Stolpklipparen kan monteras på GreenTec redskapsarm Fox eller HXF 2302, som är speciellt utvecklad för kantklippare och stolpklippare RI 82. Redskapsarmen är en idealisk lösning för yrkesfolk som behöver klippa under inhägnad eller runt stolpar och staket, säger Fredrik Lidberg, försäljningschef på YstaMaskiner.

”Redskapsarmen är en idealisk lösning för yrkesfolk som behöver klippa under inhägnad eller runt stolpar och staket”

Fox tillsammans med RI 82 monteras fram eller bak i traktorns 3-punktfäste Kat. 1-2 eller i redskapsbärarens fäste med t.ex. Trima, Euro, Avant, Weidemann, Schäffer och Wille.

Redskapsarmen HXF 2302 och RI 82 monteras i redskapsbärarens fäste. Denna lösning kan även kompletteras med häckklippare, ogräsborste etc.

Redskapsarmen Fox och HXF är utrustade med en mängdfördelare som reglerar oljemängden. Denna har inbyggd övertrycksventil och fri rotation på oljan vid stopp som standard, vilket ger en lång livslängd. 

Det krävs ett oljeflöde på 25 alternativt 40 liter per minut för att driva rotorn. Kant-, stolpklipparen har en enkel och robust konstruktion, som kan beställas för montering till höger alternativt vänster sida. 

Den premiärvisades för svenska marknaden på EntreprenadLive som arrangerades 5-7 september. Den kommer även visas i YstaMaskiners monter på Elmia Lantbruk som arrangeras i Jönköping den 16-18 oktober.

Länk till YstaMaskiner

Här kan du läsa fler nyheter om entreprenadredskap

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se

Parallellogram som gör att kant- och stolpklipparen kan röra sig upp och ner. Rörelsemönstret kan även justeras utifrån kunds önskemål.