Develon visar maskiner för återvinningsbranschen

Develon DL380-7 hjullastare, utrustad med Waste & Recycling kit där bland annat helgjutna, punkteringsfria däck ingår, kommer att visas på den brittiska mässan Resource & Waste Expo som arrangeras den 11-12 september.

Den koreanska maskintillverkaren Develon, tidigare Doosan ska göra mässdebut på den brittiska återvinningsmässan Resource & Waste Expo som arrangeras i Birmingham den 11-12 september. Develon kommer bland annat att visa upp sin sin senaste avfalls- och återvinngsutrustning vid evenemanget.

Även om Develon ännu inte har bekräftat vilka specifika modeller de kommer att visa, har de sagt att företagets hjullastare i DL-7-serien kommer finnas på mässan.

De prisbelönta DL-7-hjullastarna har steg V-kompatibla motorer och ska ge högre produktivitet med ökad bränsleeffektivitet är sina föregångare.

– Alla DL-7 hjullastare har omdesignade skopor som erbjuder upp till 7 procent mer kapacitet för enklare och snabbare lastning med standardskapkapaciteter från 1,9 till 6,4 kubikmeter. Detta ger ökad produktivitet för ett mycket brett utbud av materialhanteringsapplikationer, skriver Develon i ett pressmeddelande.

På mässan På mässan förväntas det också att OEM kommer att visa sin senaste materialhanterare, samt minst en hjullastare utrustad med dess Waste and Recycling Kit.

Den är utformad för att hjälpa operatörer att arbeta säkert under de farliga förhållanden som ofta följer med avfallshantering och återvinningsapplikationer, inklusive brott mot luftburet damm, smuts och andra farliga partiklar och material.

”Develon erbjuder också produkter med alternativa kraftkällor som använder batteri-, bränslecells- och vätgasteknik”

Förutom DL-7-hjullastarna tillhandahåller Develon även DX230WMH-7 (24 ton) och DX250WMH-7 (25,6 ton) Steg V-kompatibla materialhanterare, samt kompletta linjer av mini-, bandgrävare och hjulgrävare (med vikter från 1 till 100 ton), midjestyrda dumprar (med maximal nyttolast upp till 41 ton) och kompakta hjullastare (från 3,5 till 5 ton).

Enligt Develon är DX230WMH-7 och DX250WMH-7 materialhanterare designade för att utföra de tuffaste uppgifterna inom ett brett spektrum av materialsortering och hanteringstillämpningar, såsom hantering av metallskrot och annat fast avfall, återvinning, rivning och inom skogsindustrin. Som ett resultat är båda maskinerna byggda med främre och bakre stabilisatorer, och en bom och sticka speciellt utformade för materialhanteringsuppgifter.

Develon erbjuder också produkter med alternativa kraftkällor som använder batteri-, bränslecells- och vätgasteknik och det finns ett omfattande urval av tillbehör för användning med alla dessa maskiner.

Resource & Waste Expo, tillsammans med Energy, Fuels & Decarbonisation Expo (EFD), Water Resource Management Expo (WRM), Contamination & Land Remediation Expo (CLR) och Air Pollution Control Expo (APC), är ett av fem evenemang som äger rum samtidigt under paraplyet Environmental Services & Solutions Expo (ESS).

Utställare på Resource & Waste Expo kommer att visa produkter och teknologier för nettonoll koldioxidutsläpp, resursförvaltning, cirkulär ekonomi, vattenbrist och förvaltning, bevarande av biologisk mångfald, miljöberedskap och utsläppskontroll.

Mässan  förväntas locka över 12.000 inhemska och internationella besökare.

Här kan du läsa fler maskinnyheter

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se

Tillsammans med DL-7-hjullastarna kommer Develon bl.a. även visa DX250WMH-7 materialhanterare.