Ponsse nummer 19.000 levererad

Ponsse har levererat skogsmaskin nummer 19.000 till Elliot Henderson i Skottland. Det blev en Scorpion Giant skördare med H8 skördaraggregat.

Den 17 februari överlämnades skogsmaskin nummer 19.000 från Ponsses fabrik i Vieremä. Maskinen, en Ponsse Scorpion Giant, levererades till den skotska kunden Elliot Henderson. Ponsse-skördaren är utrustad med ett H8-skördaraggregat och kommer att arbeta på avverkningsplatser i områdena Scottish Borders och Scottish Lowlands.

Elliot Henderson Ltd har sitt huvudkontor i Selkirk, Skottland och grundades för cirka 35 år sedan. Då arbetade företaget med trädplantering med några få anställda. Genom åren har verksamheten växt och förgrenat sig till skogsbruk, byggnadsarbete och byggnadsställningar. Idag består företaget av mer än 40 skogsmaskiner som kan utföra fällning, gallring, avverkning i branda sluttningar, markberedning och anläggning och skogsvägar.

Elliot Henderson Ltd har också maskiner för att rensa buskar, ta bort stubbar och betjäna biomassaindustrin. 

Företaget är dessutom grundande medlem av Forest Industry Safety Accord och medlem av Forestry Contractors Association.

Eftersom Elliot Henderson Ltd har varit kund hos Ponsse i mer än 20 år, är det en passande symbol för relationen mellan kund och tillverkare att den här milstolpen i form av maskin nummer 19 000 ansluter till maskinparken.

– Den här maskinen kommer direkt att börja arbeta i de vindfällen som uppstått på grund av stormen Arwen. Den extra kraften och H8-skördaraggregatet kommer att vara till stor nytta för oss här. Vi ser fram mot att se vad den klarar av! Vi använder för tillfället en Scorpion, en Ergo, tre Elephant och en Buffalo, säger Neil Purves, avverkningschef för Elliot Henderson Group.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se