Prestigefullt pris till Kobelcos rivningsgrävare

Den 130 ton tunga Kobelco SK1300DLC rivningsgrävare med ultrahög räckvidd vinner en prestigefull utmärkelse vid World Demolition Summit 2022 som arrangerades 16-17 november i Wien, Österrike.

Kobelcos rivningsgrävare SK1300DLC har vunnit priset Innovation, Plant and Equipment vid det årliga World Demolition Summit som arrangerades i Wien 16-17 november förra året.

Den 130 ton tunga maskinen lanserades för första gången på den europeiska marknaden i mars förra året som ett resultat av ökande efterfrågan på rivning av industrianläggningar, kraftverk, oljeriggar och andra infrastrukturrelaterade projekt. Som en del av prisvinsten fick Kobelco särskilt beröm av juryn för att man lyssnade och svarade på rivningsindustrins behov.

Enligt Kobelco är SK1300DLC för närvarande världens största byggnadsrivningsmaskin och levererar ”överlägsen produktivitet, mångsidighet och förmågan att använda kraftfulla rivningsredskap på nya höjder”.

SK1300DLC är en vanligt bastypmaskin, men integration av det Kobelco-utvecklade Next Advance-systemet gör att den kan anpassas för flera applikationer på en byggarbetsplats, inklusive rivningsprojekt på hög höjd samt att bryta upp byggnadsgrunder.

Maskinens modulära utformning uppges också möjliggöra enkel transport med snabb uppställning och demontering, vilket är en betydande fördel för entreprneörer som arbetar på flera byggarbetsplatser eller på olika projekt.

Efter isärmontering har SK1300DLC:s basmaskin en transportvikt på mindre än 32 ton och en bredd på 3,2 meter, vilket gör det möjligt att enkelt flytta maskinen mellan rivningsprojekten.

I en kommentar till prisvinsten sa Kobelco vd, Makoto Kato ”– Vi har en lång och framgångsrik meritlista på den japanska rivningsmarknaden, så det är också fantastiskt att bli uppmärksammad utanför denna region för vår rivningsförmåga av World Demolition Summits jury. Kort efter lanseringen av SK1300DLC i mars i år hade vi redan placerat de första maskinerna på europeiska arbetsplatser, inklusive en i Rotterdam”.

Med tillskottet av SK1300DLC finns nu fyra olika rivningsmaskiner i Kobelcos sortiment där samtliga maskiner har Next-systemet vilket innebär att maskinerna kan anpassas för flera olika applikationer.

World Demolition Summit, som anordnas av den internationella branschtidningen Demolition & Recycling International, är ett viktigt årligt nätverks- och utbildningsevenemang för rivningsindustrin. Evenemanget är öppet för entreprenörer och tillverkare från hela världen och representerar spetskompetens och bästa praxis inom rivningsbranschen.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se