Tigercat lanserar ny mellanstor skördare

tigercat_1165_skordare

Nu lanserar den kanadensiska skogsmaskintillverkaren Tigercat en mellanstor skördare som är lämplig för gallring och slutavverkning.

Den nya 8-hjuliga skördaren Tigercat 1165 drivs en Tigercat FPT N67-motor som i steg-4 utförande utvecklar 282 hästkrafter vid 2000 v/minut.

Tigercat 1165 använder samma svingkomponenter som den större 1185, liksom svängande och artikulerade mittdelar som används på Tigercats skotare. Den nya aktiva balanseringstekniken uppges ge bra maskinstabilitet även under förflyttning. Detta tillåter krandrift även under körning, vilket ökar produktiviteten.

Den patenterade ER-kranen med lång räckvidd uppges vara energieffektiv och ger samma prestanda som en parallellkran, men med en förenklad konstruktion som innebär mindre underhåll. Kranen har en räckvidd på 9 meter och kommer som standard för skördaraggregat upp 1600 kilo och 11 meters teleskopkran för aggregat på upp till 1100 kilo.

– Dedikerade infästnings- och bärarpumpar ger gott om oljeflöde för oavbruten effekt och multifunktionsförmåga. Många hydraulikkomponenter delar 1165:an med andra Tigercat-maskiner, vilket ska innebära ett effektivt hydrauliksystem.

Hyttens utformning uppges vara tyst och ergonomisk med bra sikt. Krökt profil på kranen och stora rutor ger en en tydlig sikt över maskinens hela arbetsområde.

Nivåregleringen är 24° bakåt, 18° framåt och åt sida/sida. Detta tillsammans med fästklackar inbyggda i ramen, gör Tigercat 1165 lämplig även för brant terräng.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

Dela: