Nytt skogsmaskindäck från Nokian

NokianForestKingF2_01

Nokian Tyres lanserar nu ett nytt däck för skogsmaskiner – Nokian Forest King TRS2+ som uppges ha egenskaper speciellt lämpade för sexhjuliga maskiner, samtidigt som nya storlekar lanseras för Nokian Forest King F2 och Nokian Forest King TRS 2.

Nokian Forest King TRS 2+ är det senaste tillskottet i den finska däcktillverkarens skogssortiment. Det uppges vara ett ”avancerat” däck som ska ge sexhjuliga skogsmaskiner egenskaper som till exempel bättre grepp, som samtidigt är skonsamt mot underlaget och ge utmärkt stöd för kedjor och band. Det nya däcket har utvecklats för att ge så bred markkontakt som möjligt för att ge bra dragkraft även utan band och samtidigt förbättrat stöd för kedjor och band.

Det nya däcket har en diagonalstruktur med 24PR som effektivt absorberar gungningar och stötar. Däcket har extra gummi i skulderområdet  för att ge däcket en längre livslängd. Själva slitbanemönstret skyddas av stålförstärkningar. Det ska ge högre tålighet mot skärskador och punktering.

Vid utvecklingen av det nya däcket lades särskild vikt vid att uppnå bästa möjliga stöd för boggiband. Däcket djupa slitbanemönster med mönsterspår och extra mönsterribbor ger en optimerad yta för bandkontakt, vilken minimerar risken för slirning och motverkar skador på däcket.

– Däcket har skarpa ribbkanter, extra mönsterribbor och bred kontaktyta för att maximera greppet även när det används i krävande terräng utan kedjor eller band vilket möjliggör maximalt grepp med minimal skada på underlaget, säger Teemu Vaionionpää, produktchef på Nokian Tyres.

Nokian Forest King TRS 2+ lanseras inledningsvis i dimensionerna 600/65-34, 710/55-34 och 710/70-34. De tre storlekarna kommer alla att vara tillgängliga från slutet av året.

Nya storlekar finns också i produktserien Nokian Forest King. Nokian Forest King F2 är ett däck för band medan Nokian Forest King TRS 2 har en traktormönsterdesign. Från slutet av 2019 finns båda däcken i storleken 800/40-24.5.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

 

Nokian Forest King F_John Deere 1270E, 2013.

Nokian Tyres, 2013.

 

Dela: