​Mählers lanserar kraftfull sopvals

Mählers lanserar en ny robust sopvals för lastbil och hjullastare. Sopvalsen premiärvisades på MaskinExpo. Foto: Per Eriksson
Mählers lanserar en ny robust sopvals för lastbil och hjullastare. Sopvalsen premiärvisades på MaskinExpo. Foto: Per Eriksson

Mählers fortsätter att bredda sitt sortiment. Nu lanserar företaget SOP-LB2800, en hydrauldriven roterande sopvals anpassad för att användas både på lastbilar och hjullastare.

Sopvalsen har ett aktivt flytläge som ger ett balanserat tryck mot marken och följer vägens konturer. SOP-LB2800 premiärvisades på MaskinExpo.

Det aktiva flytläget på SOP-LB2800 är en unik funktion, som ger rätt borsttryck jämt över hela borstvalsen oavsett hur det bärande fordonet är placerat. Detta bidrar dessutom till ökad livslängd på valsens borst.

– Våra tester visar att det aktiva flytläget ger en betydande besparing av borstarna och ökad effektivitet, säger Oscar Nyberg, konstruktör på Mählers och som varit med att utveckla nya sopvalsen.

Andreas Ottosson, Ottossons Åkeri AB, är en av de entreprenörer som varit med och testat LB2800 på företagets Ljungby L13. Han bekräftar att livslängden är ovanligt lång för denna typ av sopvals.

– Ja, vi har kört många mil extra med denna sopvals jämfört med andra fabrikat och det i kombination med en bra kapacitet lovar gott för Mählers nya sopvals, säger Andreas.

LB2800 sopvals är vridbar plus/minus 35 grader. Den kan utrustas med sidoförskjutning samt bevattning med separat vattentank. Sopvalsen är designad för att vara lätt att underhålla och borstringarna byts snabbt med några enkla handgrepp.

– Borstarnas livslängd och en kort underhållstid gör att vi kan nyttja den intensiva säsongen för sopning maximalt, menar Andreas Ottosson.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se