Tjurfäkning och balett hos Volvo

_W5A4264

På Volvos demoområde utomhus hände mycket under Bauma-mässan. Bland annat visades tjurfäktning med grävmaskiner och grävmaskinsbalett.

Flera grävmaskiner i olika storlekar rörde sig till musik från bland annat Skönheten & odjuret. Därefter tog en Volvo EWR150E rollen som matador, och hetsade en Volvolastbil och dumper med ett rött skynke med imponerande smidighet. Flera andra maskintillverkare körde egna shower med olika teman, men Volvo är i en klass för sig. Erfarenheterna från Swecondagarna och liknaden evenemang syns tydligt hos Volvokillarna som är professionella ”artister”.

Volvo hade med sig över 50 olika maskiner till Bauma, fördelat på en 2.300 kvadratmeter stor monter inomhus och en 5.800 kvadratmeter stor monter utomhus inklusive ett stort demoområde.

Volco hade laddbar batteridrift som tema på årets Bauma. Bland annat var det premiär för de första eldrivna maskinerna på Bauma, som kommer följas av en marknadsintroduktion och uppskalning redan nästa år.

I montern fanns också ”Innovation Area” där automation, Connectivity och Electromobility var i fokus. Volvo lanserade också en hybridmaskin EC300E Hybrid och en EC220E som utrustats med Volvo Active Control, en automatisk styrning av bommen och skopfunktionen för en effektivare grävprocess.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

Dela: