SkogsElmia 2019 – bättre än förväntat

När SkogsElmia rundar av 2019 års genomförande är det med en positiv känsla bland både utställare och besökare. Temat för årets mässa var framtidens skogsägande. Foto: Per Eriksson
När SkogsElmia rundar av 2019 års genomförande är det med en positiv känsla bland både utställare och besökare. Temat för årets mässa var framtidens skogsägande. Foto: Per Eriksson

När SkogsElmia rundar av 2019 års genomförande är det med en positiv känsla bland både utställare och besökare. Temat för årets mässa var framtidens skogsägande. Över 300 utställare från 21 länder samlades och totalt kom 20 438 besökare.

Första dagen sken solen över mässområdet och det var varmt, nära 30 grader. Men det hindrade varken utställare eller besökare.

Besökarna hängde till och med på låset när arrangörerna började dagen med att Landshövding Helens Jonsson invigningstalade och Smålands Karoliner sköt salut. Besökarna tog med sig sitt bästa humör, nyfikenhet och investeringslust.

Fler valde att besöka SkogsElmia dag två. Dagens besökssiffra landande på 9112. Perfekt mässväder, inte för varmt och inte för kallt. Dag två kom också fler bussresenärer, parkeringen fylldes av 65 bussar. Det var också fler bilresande idag, 3250 besöksbilar och 550 utställarbilar. Och allt har glädjande nog gått lugnt och fint till i trafiken även denna dag.

– Vi har sålt fyra gånger mer än på Elmia Wood säger Petrus Moisio på Moisio Forest.

De har bland annat sålt Bioenergi heads, Moipu M310 EFI till helt nya kunder från Sverige och Danmark.

”I år har vi verkligen satsat på att leverera en mässa med hög kvalitet.” Mattias Pontén, mässansvarig för SkogsElmia och ElmiaWood.

När sista eftermiddagen bjöd på lite regn, var det många besökare som kröp längre in i utställartälten, och det blev ett ypperligt tillfälle för dagens sista handslag och affärsuppgörelser.

– I år har vi verkligen satsat på att leverera en mässa med hög kvalitet. Vi har lyssnat på tidigare års utställare och besökare, och försökt dra erfarenheter av det. Under hela mässan har jag mötts av positiv feedback kring hela arrangemanget. Vi är jättenöjda med dagarna, och det som glädjer mig mycket är att vi redan har fått in många utställarbokningar till Elmia Wood 2021, berättar Mattias Pontén, mässansvarig för SkogsElmia och Elmia Wood.

Flera utställare summerar årets SkogsElmia som en viktig mötesplats.

”Ska vi hålla på med det här så måste vi vara med på SkogsElmia. Vi har mött rätt målgrupp och ett stort intresse på årets mässa”. Johannes Nilsson, vd för maskintillverkaren Vimek

– Den mest positiva överraskningen på årets mässa var att besökarna kom från så många länder. Vi fick kontakter så långt bort som Laos och Japan”. Torbjörn Sjödin, Tracy of Sweden

– Elmias skogsmässor är en av våra viktigaste marknadsaktiviteter sedan 1989. Demonstrationer och mässor blir viktigare när marknadskanalerna blir allt fler på nätet.” Bengt-Olov Byström, grundare av Logosol

– Så länge jag varit med på Elmias skogsmässor, har vi aldrig sålt så mycket som på årets SkogsElmia. I stort sett alla som passerade vår monter har varit en potentiell kund.” Rickard Ellander Svensson, vd för Skogma

–Fantastiskt säger Annica Sjövall, marknadskoordinator för Lantmännen Maskin AB. Detta är ett utlåtande som får avrunda SkogsElmia 2019.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

Heaab i Bodafors visade företagets miniskotare och combimaskiner på SkogsElmia.
Heaab i Bodafors visade företagets miniskotare och combimaskiner på SkogsElmia.
BJM Maskin visade företagets hela sortiment på SkogsElmia. Bland annat BJM Kotten 6x6.
BJM Maskin visade företagets hela sortiment på SkogsElmia. Bland annat BJM Kotten 6×6.
Fröseke Industriservice som är svensk generalagent för tjeckiska Novotný visade sortiment av kompakta skotare.
Fröseke Industriservice som är svensk generalagent för tjeckiska Novotný visade företagets sortiment av kompakta skotare.
Dela: