Nya minidumprar från Canycom

6212

Bengt Bergs Maskinservice har släppt två uppdaterade modeller av Canycom minidumper i Sverige.

Det är Canycoms modell S120 och Canycom S300 som är nya. Båda kan nu levereras med svenskmonterad, självlastande skopa. De har flaken monterade på svängkrans, vilket gör att de kan svängas och tippa i 180 graders vinkel.

Uppgraderingen av de två modellerna ser ut så här: Modellen S120 ersätter den tidigare modellen S100 och lastkapaciteten är nu 20 procent högre, 1,2 ton. Förarplatsen har förbättrats med större utrymme framför förarstolen. Maskinen har  en fällbar ROPS-båge och fått egen spak för lastarskopan, när sådan är monterad.  Arbetsbelysningen med LED-lampor har fått bättre placering. Maskinens design är också förbättrad.

Canycom S300 ersätter sin föregångare S25A och är den största dumpermodellen med lastkapacitet på 3 ton. Maskinen har en ny steg V-motor från Kubota på 46 hästkrafter. Maskinbredden är 15 centimeter smalare (1620 mm) än sin föregångare. Rotorljus på taket och LED-belysning både fram och bak är standard. Förarstolen är roterbar 180 grader utan att man behöver ändra stolens inställning.

Både S120 och S300 kan levereras med självlastande skopa, som är konstruerad i Sverige. Skopans rörelse i höjdled medger fem centimeters undergrävning, vilket underlättar perfekt lastning utan att material lämnas kvar på backen.

Vid behov kan skopan monteras av och placeras då i en medtagbar ställning. Lastarskopan till Canycom S300 kan dessutom användas som en förlängning av själva flaket, vid exempelvis tippning ner i schakt eller vid husvägg.

Canycoms dumprar byggs i Japan och har Hardoxstål i flaken och hela chassikonstruktionen är i stål.

De säljs i Sverige av Bengt Bergs Maskinservice i Partille utanför Göteborg, som har agenturen och sålt Canycom sedan 1986. Ungefär ett 40-tal minidumpers säljs per år till kunder över hela landet. Många säljs till uthyrningsföretag, men även enskilda entreprenörer finns bland kunderna.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

6202

Dela: