Ny skördare från Kranman

Kranman 520S 6076

Kranman tillverkar och säljer vagnar, maskiner, tillbehör för fyrhjuling, skog och traktor. Nu lanserar företaget den första skördaren, avsedd för den självverksamma skogsägaren.

Kranman har under två år haft Bison 10000x kombi som är både skotare och skördare, men det är svårt att bygga en maskin som är bra på två saker. Så nu är de i utvecklingsfasen av en ren skördare, byggd för att vara skördare från början. Kranman har byggt ett helt nytt chassi som är konstruerat med en låg tyngdpunkt.

Kranman har också valt att ta fram en helt ny, parallellförd kran som ger mycket bättre egenskaper för att skörda än en skotarkran. Genom parallellförningen jobbar man dubbelt så fort in och ut jämfört med en vanlig kran.

Bortsett från aggregatet är maskinen byggd utan datorer och elektronik, Björn Blixt, säljare på Kranman.

– Bortsett från aggregatet är maskinen byggd utan datorer och elektronik. Allt för att man som kund skall få en driftsäker maskin som kan förvaras och användas i sin rätta miljö, säger Björn Blixt, säljare på Kranman.

En viktig faktor i utvecklingsarbetet har varit att använda rätt komponenter som resulterar i ett pris för en komplett maskin utifrån dagens förutsättningar på
590 000 kr plus moms.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

Dela: