Lars Hellgren är ”Årets Skogspatron”

_W5A2588

Anläggningsvärlden har utsett Lars Hellgren på Exero AB i Skorped till 2018 års Skogspatron. Priset består av en stövelknekt i gediget gjutjärn samt 10 000 kronor som i Lars Hellgrens namn skänkts till organisation Friends som bland annat motverkar mobbing.

Priset ”Årets Skogspatron” instiftades 2018 av Anläggningsvärlden, en av Sveriges ledande affärstidningar inom entreprenad, skogs- och transportbranschen och ges till en eller flera personer som genom idogt arbete försökt påverka hela skogsbranschen i en säkrare inriktning och/eller det egna företaget i kampen för att göra arbetsmiljön säkrare för de som arbetar inom skogsindustrin.

Det första priset går till Lars Hellgren som driver företaget Exero. Företagets specialitet är den unika markvibratorn för grävmaskiner som kan köras direkt under tiltrotator. I sortimentet finns även en sorteringsskopa för lastmaskiner och Exeros hydrauliska flakvibratorer för lastbilar.

Priset Årets Skogspatron tilldelas Lars Hellgren för utvecklingen och framtagandet  av frontsandaren Exero EX100

Exero:s sandspridare EX100 monteras på lastbilens befintliga plogfäste och kopplas in på samma hydraulik som används då plogen sitter monterad vilket gör att de flesta plogbilar inte behöver någon ombyggnad för att kunna köra den frontmonterade sandspridaren. Den kan även monteras på timmerbilar som då kräver viss ombyggnad.

– Det finns många anledningar att premiera branschens duktiga innovatörer. De verkar på en konkurrensutsatt marknad och utvecklar ofta produkter för en säkrare arbetsmiljö.  Att bli utsedd till Årets Skogspatron är ett erkännande som visar att du är en riktigt duktig innovatör, säger juryns ordförande Per Eriksson.

– I takt med en högre medvetenhet om vilka risker man ska undvika att exponeras för inser allt fler åkerier fördelarna med frontsandaren. Det gäller att få fler att inse att det är lönsamt att satsa på passiv och aktiv säkerhet för sina medarbetare. Då får vi en arbetsmiljö som fler trivs i och därmed lönsammare företag, säger Lars Hellgren i en kommentar till priset ”Årets Skogspatron”.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

_W5A2590

_W5A2586

Dela: