Gremos maskiner blir Eco Log


Sedan samgåendet mellan Gremo och Eco Log offentliggjordes har de återkommande frågorna handlat om hur maskinerna kommer att se ut, vad de kommer att heta och vilka modeller som kommer att ingå i ett framtida sortiment. Eco Log meddelar nu att samtliga maskiner fortsättningsvis kommer att bära både Eco Logs färger och namn.
Bild: Eco Log

I april offentliggjordes det kommande samgåendet mellan Eco Log och Gremo. Tre veckor senare är nu planeringen och arbetet med den framtida produktionen i full gång och den första Gremomaskinen finns redan på plats i fabriken i Söderhamn.

Sedan samgåendet offentliggjordes har de återkommande frågorna handlat om hur maskinerna kommer att se ut, vad de kommer att heta och vilka modeller som kommer att ingå i ett framtida sortiment. 

Namnförslagen har varit många och engagemanget stort, men nu har man beslutat att samtliga maskiner fortsättningsvis kommer att bära både Eco Logs färger och namn. Under det gula yttre kommer man dock att känna igen sig oavsett vilken av maskinleverantörerna man har erfarenhet av sedan tidigare, där även modellnamnen lever vidare, skriver Eco Log i ett pressmeddelande.

”Vi kommer att integrera Gremos service och eftermarknad i vår befintliga organisation för att säkerställa den höga tillgängligheten” Anders Gustafson, vd på Eco Log.

Anders Gustafson, vd på Eco Log. Foto: Eco Log.

– Gremos maskiner har fantastiska egenskaper som vi vet att kunderna värdesätter högt. Även om maskinerna framåt kommer att se ut som och heta Eco Log är vi mycket måna om att kunderna ska vara trygga i vad de får och känna igen sig i maskinernas funktionalitet. Det gäller vare sig man är ny eller tidigare kund och oavsett om man kör Gremo eller Eco Log. Naturligtvis kommer vi också att integrera Gremos service och eftermarknad i vår befintliga organisation för att säkerställa den höga tillgängligheten för befintliga Gremokunder även framåt, förklarar Anders Gustafson, vd på Eco Log.

Då Gremos mindre segment av skotare slås ihop med Eco Logs resulterar det i inte mindre än fem skotarmodeller med lastkapacitet från 8,5 till 20 ton. Även Eco Logs skördarsortiment utökas med en mindre åttahjulig skördare som Gremo lanserade i fjol. 

– Gremos skotare och skördare är ett utmärkt komplement till vår maskinpark och vi kommer självklart att bibehålla, vårda och bygga vidare på deras befintliga sortiment i sann Gremo-anda även framåt. Tack vare samgåendet kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ett brett sortiment skogsmaskiner i olika storlekar, med olika kapacitet och med egenskaper som kan möta och behärska de många, varierande uppgifter och miljöer som dagens skogsbruk kräver. Vi kommer fortfarande att vara samma, familjära företag men med möjlighet att på ett ännu bättre sätt kunna ge våra kunder vad de efterfrågar, säger Anders Gustafson avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se


Nu kommer Gremos maskiner lackas i Eco Logs gula kulör. Gremos största skotare 1450F utgår dock ur sortimentet eftersom den är snarlik med Eco Log 574F.
Foto: Per Eriksson
Dela: