Engcon redo för fortsatt global expansion

Foto: Engcon.
Foto: Engcon.

Med Strömsund som bas och nav i verksamheten fortsätter tiltrotatortillverkaren Engcon att växa. Under 2019 genomfördes närmare 20 strategiska rekryteringar för att vässa organisationen inför den fortsatta globala expansionen.

När Strömsundsbaserade Engcon drog igång 1990 var det i liten skala och med få personer. Grundaren Stig Engström både konstruerade, monterade och sålde produkterna. I takt med att försäljningen tog fart har alla verksamhetens delar växt men fortfarande är huvudkontoret, fabriken och det mesta av de administrativa funktionerna placerade i Strömsund.

Över tid har Engcon byggt upp en internationell organisation. Företaget har idag etablerade säljkontor i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Frankrike, Benelux, USA, UK, Tyskland, Korea samt Australien.

– Att vi är internationella ställer stora krav på oss vad gäller kompetensförsörjningen, vilket gör det senaste årets strategiska rekryteringar viktiga. Global närvaro innebär att Engcon har aktiva kunder någonstans i världen under dygnets alla timmar. För att kunna hantera det har vi förstärkt vårt team med två stycken så kallade Region Managers. De arbetar integrerat med våra säljkontor världen över, som en länk till huvudkontoret i Strömsund, förklarar Krister Blomgren, vd på Engcon.

– För att vi ska kunna fortsätta växa krävs en bevarad företagskultur, och då blir vår personalvård viktig. Därför har vi även förstärkt vår HR-avdelning med en ny medarbetare, vars främsta uppgift är fokus på personal som arbetar på våra tillväxtmarknader, alltså utanför Sverige, säger Stig Engström, Engcons ägare och grundare.

Under 2019 rekryterade Engcon också en kombinerad produktions- och inköpschef, för att både se över företagets produktionsprocess och inköpsrutiner. Engcon har också utökat ledningsgruppen med kompetens som gruppen tidigare saknade.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se

Dela: