Engcon och Oilquick samarbetar

WebOilQuick-Engcon_Henrik+Stig

OilQuick och Engcon är två välkända aktörer inom entreprenadbranschen. OilQuick tillverkar fullautomatiska snabbfästessystem och Engcon är tillverkar tiltrotatorer och tillbehör till grävmaskiner. Under sommaren och hösten har de två valt att fördjupa sitt samarbete.

– Företagen har under en lång tid haft ett gott samarbete, men nu har vi valt att fördjupa detta ytterligare, säger Henrik Sonerud, vd på OilQuick.

– Engcon och OilQuick kompletterar varandra utmärkt och vi är övertygade om att vi kommer att hjälpa varandra att ytterligare stärka vår ledande ställning både när det kommer till fullautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer kommenterar Stig Engström, ägare och grundare av Engcon.

Genom det här samarbetet med Engcon breddar Oilquick sitt tiltrotatorerbjudande till fler tillverkare. – Det är viktigt att poängtera att det även i fortsättningen kommer att finnas möjlighet att få tiltrotatorer från annan tillverkare säger Henrik Sonerud.

OilQuick kommer med detta nya samarbete att kunna erbjuda tiltrotatorer med OQ-fästen tillsammans med Engcons tiltrotator. Serien kommer ”brandas” i OilQuicks grå färg och säljas under OilQuicks varumärke och namn. Produkterna kommer märkas ”Engcon Inside” för att tydliggöra ursprunget.

”Engcon och OilQuick kompletterar varandra utmärkt och vi är övertygade om att vi kommer att hjälpa varandra att ytterligare stärka vår ledande ställning, Stig Engström, grundare till Engcon.”

Både OilQuick och Engcon hoppas kunna dra nytta av samarbetet. Framförallt hjälper de varandra växa på olika geografiska marknader. Engcon är starka i Norden och där ser OilQuick naturligtvis en chans att sälja stora volymer tiltrotatorer med OilQuick-teknologi. Enligt pressmeddelandet från Oilquick har marknaden länge efterfrågat den här kombinationen.

OilQuick har sin största marknad i tysktalande länder. Över 3 500 OilQuick-snabbfästen levererades dit bara under det senaste året. Så visst är det klart att volymerna för Engcons tiltrotatorer kan ha ökningspotential de kommande åren. Engcon har länge jobbat för ökad försäljning i Tyskland och övriga Europa.

Alla modeller kommer vara tillgängliga i alla länder där OilQuick har försäljning idag. Modellprogrammet kommer att vara alla Engcons modeller för grävmaskiner från 1,5 ton upp till 33 ton. Först ut i OilQuicks sortiment är 14-19 ton. Tiltrotatorerna får namnet OQTR-E och väntas finnas klara för leverans Q1–Q2 – beroende på modell.

– Det här samarbetet kommer att förkorta våra leveranstider avsevärt. Tidigare har vi haft för långa leveranstider på våra tiltrotatorer. Med Engcons produktionslina och vårt eget förädlingsvärde får vi både kortare leveranstider och mer attraktiva prisnivåer.  Vi får också bättre eftermarknadsservice för tiltrotatorerna än tidigare. Detta är en viktig del i samarbetet och något vi får höra från våra kunder hela tiden. Garanti, service och reservdelshantering är nästan avgörande för en affär idag, säger , säjer Johan Lindqvist, försäljningschef på OilQuick avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

OilQuick-Engcon_Tilt

Dela: