Efter avhoppen: Elmia Wood 2021 får nytt datum

Foto: Per Eriksson
Foto: Per Eriksson

Elmia AB meddelar idag att den internationella skogsmässan Elmia Wood, kommer att äga rum 18–21 maj år 2021.

– Elmia Wood är en internationell mässa för hela skogsbruket. Det är en mötesplats ute i skogen. Där alla, från till idéstadie till färdiga produkter och maskiner, har möjlighet att finnas representerade, säger Mattias Pontén, projektledare och mässansvarig för Elmia Wood.

Datumändringen kommer efter att Branschorganisationen MaskinLeverantörerna i december förra året lanserade den helt nya mässan Swedish Forestry Expo som kommer att äga rum den 3–5 juni 2021 på Solvalla i Stockholm. Elmia Wood 2021 var tänkt att arrangeras den 3–6 juni. De stora maskintillverkarna har enats om att att inte ställa ut på Elmia Wood utan kommer istället att delta på den nya mässan på Solvalla.

– 18-21 maj 2021 innebär att mässan förläggs under vanliga veckodagar. Mässan krockar inte med religiösa högtider eller röda kalenderdagar. Vi vill inte heller kollidera datummässigt med andra arrangemang med skoglig koppling, det gynnar ingen. Dessutom öppnar ett datum i maj för möjligheter kopplade till utbildningsinstanser, då terminerna ofta fortfarande är igång, förklarar Mattias Pontén.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

Dela: