Alamo förvärvar Morbark

14-11-27-0fed784f-e187-47f7-8560-4de5a3d5f300

Texasbaserade Alamo Group har ingått ett avtal om förvärv av Morbark för 325 miljoner dollar. Morbark tillverkar utrustning för hantering av biomassa och återvinning som marknadsförs under varumärkerna Morbark, Rayco, Denis Cimaf och Boxer Equipment.

Baserat i Winn, Michigan, USA har Morbark 720 anställda och redovisade intäkter på 225,5 miljoner dollar under 2018. De har även ett dotterbolag i Wooster, Ohio och Roxton Falls i Kanada.

Morbarks koncernchef, David Herr, kommer fortsätta i sin nuvarande roll då Morbark kommer bli en del av Alamos industridivision under ledning av Jeff Loenard. Förvärvet förväntas vara slutfört under det fjärde kvartalet 2019, inklusive godkännande från den amerikanska konkurrensmyndigheten.

– Morbark är ett välskött, lönsamt och växande företag inom en mycket innovativ bransch, säger Ron Robinsson, vd och koncernchef på Alamo Group i en kommentar till förvärvet.

Alamo kommer fortsätta Morbark befintliga strategiska tillväxtplan med fokus på produktutveckling och marknadsföring, kompletterat med förvärv.

– Vi tror också att detta förvärv kommer göra det möjligt för oss att påskynda Morbarks internationella tillväxtplaner med Alamos befintliga närvaro i områden som Europa samt utvalda marknader som Brasilien och Australien, säger Ron Robinson.

Allan Bruks AB i Enköping är svensk återförsäljare för Morbarks produkter.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

Dela: